Helen&Marcel
Datum

Ex-partners Helen en Marcel krijgen hun financiën weer op de rit

Inhoud

Ex-partners Helen en Marcel krijgen vanwege laaggeletterdheid hun financiën niet op orde. In het verleden hebben zij slechte ervaringen opgedaan met bewindvoerders. Door het vertrouwen in een vrijwilliger van LEVgroep durven zij weer hulp te aanvaarden van een bewindvoerder, die hen helpt met een financieel overzicht.

Helen en Marcel zijn ex-partners en wonen samen in één woning. Beiden zijn al op leeftijd en wonen daarom nog bij elkaar om voor elkaar te kunnen zorgen. Door onder andere onvoldoende educatie zijn zij laaggeletterd en lukt het hen niet om de eigen financiën goed te organiseren. In het verleden hebben zij hierom onder bewind gestaan. Er was grote onvrede bij Helen en Marcel over de bewindvoerder destijds. Dit bewind is op enig moment opgeheven omdat beide partners in hun directe omgeving iemand hadden gevonden die hen kon ondersteunen bij hun financiën. Deze persoon stopte echter uit eigen beweging op enig moment met deze ondersteuning.

Het vertrouwen in bewindvoerders was er niet meer. Een ander alternatief was er ook niet. Ondertussen ging het bergafwaarts met de financiën. Zodoende kwamen Helen en Marcel terecht bij LEVgroep. De vrijwilligers die betrokken raakten bij dit gezin hebben het vertrouwen van Helen en Marcel kunnen winnen. Zij hebben de financiën goed in beeld gebracht en hebben de nodige ondersteuning geboden om de financiële situatie stabiel te krijgen. De vrijwilligers kwamen op enig moment tot de conclusie dat de enige duurzame oplossing in deze situatie toch bewindvoering was. Op basis van het vertrouwen dat er was hebben zij Helen en Marcel ervan kunnen overtuigen toch weer bewindvoering te accepteren. De vrijwilligers bleven betrokken tot de bewindvoerder het kon overnemen. De vrijwilligers waren de brug tussen cliënten en bewindvoerder. Door de laaggeletterdheid is het belangrijk het taalgebruik aan te passen en niet te veel vakjargon te gebruiken. De vrijwilligers hebben hier een belangrijke rol in gespeeld om de bewindvoering ook te kunnen doen slagen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen