Jonna
Datum

Van schulden naar financiële zelfstandigheid

Inhoud

Jonna meldt zich met schulden bij schuldhulpverlening. Zij is het overzicht kwijt en het lukt haar niet meer om haar betalingen zelfstandig te verrichten.

Bij de schuldhulpverlening kijken we op dat moment wat er nodig is. Door intensief samen te werken en taken van Jonna over te nemen, ontstond er langzaam rust bij de haar. Hierdoor werd het mogelijk om zelfstandig steeds meer op te pakken. Na een jaar van intensieve ondersteuning lukt het haar nu om zelfstandig de schulden op te lossen en een stabiele financiële situatie te creëren.

In het begin van de hulpverlening werd Jonna erg belemmerd door de stress rondom haar financiën. Zij durfde haar eigen huis niet meer uit, post lag ongeopend verspreid door de woning, er was geen overzicht meer en diverse betalingen waren niet meer uitgevoerd of gestorneerd. Voor Jonna was het een uitzichtloze situatie. 

Door hulp aan te bieden is er gestart met het verzamelen van belangrijke papieren en is er overzicht gecreëerd. De eerste betalingen hebben we samen uitgevoerd met Jonna, waardoor de vaste lasten weer werden betaald. Langzaamaan ontstond er steeds meer ruimte om ook betalingsregelingen af te spreken. Daar waar in het begin veel ondersteuning nodig was lukte het Jonna steeds beter zelfstandig taken op te pakken en uit te voeren.

Er is voor Jonna een betaalschema gemaakt van alle vaste lasten en betalingsregelingen. Met dit schema lukte het haar uiteindelijk om zelfstandig haar financiën te beheren. In het begin van de hulpverlening leek bewindvoering bijna nog de enige oplossing voor haar. Met intensieve begeleiding vanuit schuldhulpverlening is Jonna aangesproken op haar eigen kracht en is bewindvoering niet meer nodig. Daarnaast lukt het haar nu ook om weer buiten te komen en daarmee ook op andere terreinen zelfvertrouwen op te bouwen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen