Lokaal Mantelzorgnieuws Nuenen

Jonge mantelzorgers (8-25 jaar) 

Ben ik jonge mantelzorger? 

Als je opgroeit met ziekte en zorg thuis, dan ben je een jonge mantelzorger. Je zorgt misschien voor je vader, moeder, broer of zus en je houdt rekening met hun ziekte of beperking. Of je maakt je zorgen over de situatie thuis. En soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan.  Je hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om toch jonge mantelzorger te zijn.

Je bent niet de enige! 

Er zijn veel kinderen en jongeren die te maken hebben met een gezinslid waarvoor ze moeten zorgen of er zorgen over hebben. Het is dan vaak fijn om te praten met lotgenoten, jongeren die in dezelfde situatie zitten. Samen gezellige dingen doen en daarbij elkaars verhalen delen.

Activiteiten voor jonge mantelzorgers  

Afgelopen keer hebben we als activiteit ‘Jachtseizoen’ gedaan. Iedereen deed heerlijk actief en enthousiast mee en niks hield ons tegen (zelfs niet de regen). Uiteindelijk waren er een paar kluizen gekraakt door ieder team en wisten we ons voor elkaar goed te verstoppen! 
 

Week van de jonge mantelzorger  # niettemissen 

Van 1 tot 7 juni is het de week van de jonge mantelzorger. Dit is natuurlijk een week die wij niet zomaar voorbij willen laten gaan en daarom gaan we op 1 juni met alle jonge mantelzorgers van alle leeftijden bowlen! Natuurlijk doen we dat niet op een lege maag en gaan we voor het bowlen samen een hapje eten. 

Zet 1 juni in je agenda!

Ben jij nog niet inschreven als jonge mantelzorger? Lijkt het je leuk om mee te doen aan activiteiten met andere jonge mantelzorgers? Schrijf je dan snel in en hopelijk zien we elkaar op 1 juni!

Wil je meer weten over jonge mantelzorgers en de activiteiten die we organiseren, dan kun je contact opnemen met Nadine Schoonen via 06 – 36357269 of jongerenwerk.nuenen@levgroep.nl

Padelmiddag voor mantelzorgers

Een groep studenten van het Summa College organiseert een padelmiddag voor mantelzorgers op 14 juni. Zo willen zij mantelzorgers in het zonnetje zetten. De deelname is gratis en de activiteit wordt geheel door de Summa College-studenten verzorgd.

padelmiddag

Meld je aan voor deze gezellige middag door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg.nuenen@levgroep.nl met vermelding van je naam en telefoonnummer. Of bel naar het CMD: 040 283 16 75. 
Meer informatie

Mantelzorgcafé

Elke 3e donderdag van 13.30 – 15.30 uur is er het Mantelzorgcafé in de Regenboog. Hier praten we over mantelzorg en over andere zaken, tijdens een kopje koffie of thee. Ook is er vaak een spreker; soms is er een activiteit. Kijk voor de data en onderwerpen op: https://www.levnuenen.nl/agenda

Ondersteuningsgroep dementie

Na de zomer start er in Nuenen weer een nieuwe ondersteuningsgroep voor partners en familieleden van mensen met dementie. In 8 bijeenkomsten van 2 uur komen veel uiteenlopende onderwerpen aan bod waar je als naaste mee te maken kunt krijgen. Hierbij is ook eigen inbreng van onderwerpen mogelijk. Meer informatie op LerenmetLEV

Steunpunt Mantelzorg Nuenen

Mantelzorgers kunnen met al hun vragen of een luisterend oor terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Nuenen in het CMD. Mail naar: steunpuntmantelzorg.nuenen@levgroep.nl of bel naar het CMD: (040) 2831675.

Steunpunt mantelzorg logo

Actief Nuenen: overzicht van activiteiten voor jong en oud in Nuenen

Zeker als mantelzorger is het belangrijk om actief te blijven en te ontspannen. Hier zijn vele sportieve, creatieve en culturele activiteiten te vinden. Zie Actief Nuenen