Lokaal Mantelzorgnieuws Nuenen

Steunpunt Mantelzorg is er voor jou

Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je terecht kunt met al je vragen over mantelzorg. We hebben aandacht voor jou als mantelzorger, terwijl het anders vaak gaat over degene voor wie je zorgt.  We kijken met je mee hoe je mogelijke overbelasting kunt voorkomen en hoe je je mantelzorgtaken en werk kunt combineren.

WMO loket medewerkers LEVNuenen

Foto: v.l.n.r.: Diana van Eijck, Ann Geelen,Karin van der Velden

Kom ook naar de Dag van de Mantelzorg: 9 november 

Een Pluim voor jou, mantelzorger! 

In november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Nuenen vieren we dit op donderdag 9 november met cabaret en zang speciaal voor mantelzorgers. 

Jij verdient een pluim, omdat je zorgt voor een ander. Op 9 november zetten we jou in de schijnwerpers, want jouw zorg mag gezien worden.  Dit jaar hebben we een programma zowel in de middag als in de avond. Zo kunnen ook werkende mantelzorgers hieraan deelnemen.  

Kijk voor meer informatie hier en meld je aan voor de middag of de avond. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Meld je aan voor de Mantelzorgwaardering 

Elk jaar in november spreekt de gemeente haar waardering uit voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in Nuenen. Dit doet ze o.a. door het verstrekken van een VVV-bon. De aanvraag hiervoor kun je doen vanaf 1 september tot 12 november.  Kijk hier voor meer informatie over de voorwaarden.

Workshop BordjeVol (voor werkende mantelzorgers)

Als mantelzorger heb je veel op je bordje liggen wat allemaal moet gebeuren. Taken thuis, voor degene voor wie je zorgt en op je werk. Dit kan wel eens teveel worden. 
De workshop BordjeVol geeft je inzicht in wat er allemaal op je bordje ligt, welke activiteiten je energie kosten en welke juist energie opleveren, welke taken je graag zelf wilt blijven doen en wat juist niet. 

Samen met andere mantelzorgers, maar wel ieder voor je eigen situatie, bekijk je spelenderwijs met een mantelzorgconsulent jouw situatie als mantelzorger. Onderling kunnen er ook ervaringen en tips worden uitgewisseld. Kijk hier voor meer informatie of aanmelden

Mantelzorgcafé: elke 3e donderdag 

Elke 3e donderdag van 13.30 – 15.30 uur is er het Mantelzorgcafé in de Regenboog. Hier praten we over mantelzorg en over andere zaken, tijdens een kopje koffie of thee. Ook is er vaak een spreker; soms is er een activiteit. 

Aanmelden is niet nodig, loop gerust eens binnen als je zorgt voor een familielid, vriend of buur. 
Kijk voor de data en onderwerpen op: https://www.levnuenen.nl/agenda 

Nieuws voor jonge mantelzorgers 

Als je opgroeit met ziekte en zorg thuis, dan ben je een jonge mantelzorger. De zomervakantie van 2023 is voorbij. Hopelijk heeft iedereen genoten en zitten jullie weer vol energie om mee te doen met de jonge mantelzorgactiviteiten van oktober!  

Filmavond op 18 oktober 

Voor de groep van 8 tot 12 jaar hebben we een filmavond op het programma staan op 18 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur. Een avond waarbij we heerlijk gaan relaxen en chillen met wat lekkers natuurlijk!  Wil jij er ook bij zijn? Mail dan naar jongerenwerk.nuenen@levgroep.nl of bel naar 06 89 97 06 53! 

Paintballen op 29 oktober 

Voor de groep vanaf 13 jaar staat op 29 oktober van 14.00 tot 16.00 uur paintballen op het programma. Een leuk en sportief programma waarbij je niet stilzit! Wil jij er ook bij zijn? Mail dan naar jongerenwerk.nuenen@levgroep.nl of bel naar 06 89 97 06 53! 

 Goodiebag voor de Dag van de Mantelzorg 

Naast de leuke activiteiten in oktober willen we ook aandacht besteden aan een belangrijke dag in november, namelijk: de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we stilstaan bij alle mantelzorgers en ze eens even flink in de watten te leggen. Dit doen we het liefst persoonlijk aan jouw voordeur. Daarom ontvangen jonge mantelzorgers een goodiebag vanuit jongerenwerk Nuenen en Gemeente Nuenen.   

Wil je je aanmelden als jonge mantelzorger? 

Je zorgt misschien voor je vader, moeder, broer of zus en je houdt rekening met hun ziekte of beperking. Of je maakt je zorgen over de situatie thuis. En soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan.  Je hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om toch jonge mantelzorger te zijn. 

Mocht je je willen aanmelden als jonge mantelzorger, maar vind je het spannend?
Mail dan naar jongerenwerk.nuenen@levgroep.nl of bel naar 06 89 97 06 53! Dan plannen we een kennismakingsgesprek en kijken we samen welke stappen er gezet kunnen worden.