Mantelzorgwaardering Nuenen

LET OP; de waarderingsactie 2023 is verstreken. In augustus 2024 verschijnt op deze pagina informatie over de Mantelzorg waarderingsactie van 2024.

 

Gemeente Nuenen verstrekt jaarlijks een waardering aan mantelzorgers. Zij waardeert de inzet voor de medemens enorm en stelt daar een attentie tegenover. Je komt in aanmerking voor de waardering als je ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg in Nuenen. Dit geldt ook voor de Jonge Mantelzorgers


Ben je mantelzorger?

Wat verstaan we precies onder mantelzorg? Mantelzorg is alle hulp aan iemand uit uw directe sociale omgeving. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind, maar ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

Ben je jonge mantelzorger?

Je bent jonge mantelzorger als je tussen de 8 en 25 jaar bent en zorgt voor een familielid. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus  zijn met autisme, ADHD, met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of bijvoorbeeld een van je ouders die chronisch ziek is of hersenletsel heeft.

Wanneer kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

Je kunt de waardering aanvragen als je dit jaar gedurende meer dan drie maanden en voor minimaal acht uren per week (mantel)zorg hebt verleend.  Jonge mantelzorgers vanaf 8 jaar kunnen zich ook inschrijven.

Overige voorwaarden zijn:

  • degene aan wie de zorg wordt verleend (de zorgvrager) woont in gemeente Nuenen
  • per zorgvrager kan één mantelzorgwaardering aangevraagd worden
  • iedere mantelzorger kan maximaal één waardering ontvangen
  • de mantelzorger mag buiten de gemeente Nuenen wonen
  • De mantelzorger staat ingeschreven als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg. Indien je nog niet geregistreerd bent ga je bij het aanvragen van de waardering akkoord met registratie. 

Aanvragen waardering

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering kan alleen op digitaal via de button onderaan deze pagina. De aanvraagtermijn is van 1 september tot uiterlijk 12 november. Kun je de waardering niet digitaal aanvragen, dan zijn er de volgende mogelijkheden voor ondersteuning:

  • Vraag iemand in jouw netwerk of omgeving om hulp
  • Loop binnen bij het formulieren spreekuur op het CMD. Dit is elke donderdag van 9.30-12.00 uur. 

LET OP:

Houd rekening met enige wachttijd na het indienen/wegzenden van het aanvraagformulier. Dit kan even duren. Als het formulier ingediend is verschijnt een melding hiervan op je scherm (Je aanvraag is verzonden).

aanvragen mantelzorgwaardering 2023