Datum

Alzheimer Café op 11 april in Eindhoven

Inhoud

Op maandag 11 april staat de avond in het teken van stemmingsveranderingen bij dementie. In eerdere cafés kwam al aan de orde wat er zoal kan veranderen in iemands denken, wanneer er sprake is van dementie. Denk bijvoorbeeld o.a. aan een verminderd geheugen, moeite met oriëntatie, minder goed plannen of moeite met het vinden van de juiste woorden. Er kunnen echter ook op het gebied van iemands gemoedstoestand veranderingen optreden. Iemand kan onrustig worden, zich veel zorgen maken, somber worden of zich willen terugtrekken. In ons café komt aan bod wat er zoal op dit gebied kan veranderen, hoe die veranderingen ontstaan. Maar ook: hoe kan je hier het beste mee om gaan, als dit jou of je naaste overkomt? 

Onze gast deze avond is mw. Helen Navest. Zij heeft als gezondheidszorgpsycholoog al vele jaren ervaring in de zorg en behandeling van mensen met een dementie en hun naasten. 
Het doel van het Alzheimer Café is het creëren van een ontmoetingsplaats voor eenieder die met dementie te maken heeft. Of je nu kampt met de diagnose, een naaste of professional bent; iedereen is welkom om informatie op te doen en gedachten en ervaringen uit te wisselen, aan de hand van allerhande thema’s rondom het onderwerp dementie. 

Het café wordt gedraaid door ervaren vrijwilligers, elk op hun eigen manier bekend met dementie. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen. U bent van harte welkom om deel te nemen! Het Alzheimer Café Eindhoven vindt plaats in het DAF-museum, Tongelresestraat 27 te Eindhoven. Het café duurt van 19.30u tot 21.00u; inloop is vanaf 19.00u.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond is niet langer verplicht, maar mag wel. Voor aanmelding en vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk – Sturme, op t.sturme@alzheimervrijwilligers.nl. We hopen u weer in het Alzheimer Café te ontmoeten!

Volgende cafés
Het Alzheimer Café Eindhoven vindt iedere 3e maandag van de maand plaats. Soms wordt hiervan afgeweken, wanneer dit i.v.m. feestdagen of anderszins bijzondere dagen beter uitkomt. De volgende cafés vinden plaats op:

Maandag 16 mei: “hoe zorg je voor jezelf als ‘mantelzorger’?
Maandag 20 juni: “reminiscentie”