Datum

Dankbaarheid en verbinding tijdens Mantelzorgdag

Inhoud

Op vrijdag 13 mei vond de uitgestelde mantelzorgdag plaats in de Zwaan. Omdat deze in november ’21 geen doorgang kon vinden stond het alsnog op het programma.
Zo’n 40 mantelzorgers hadden zich aangemeld en waren aanwezig voor de uitgebreide lunch. Bij binnenkomst mochten ze zelf een plekje uitzoeken aan de feestelijk versierde ronde tafels.
Twee vrouwen van begin 70 hadden elkaar gevonden en vonden steun vanwege een vergelijkbaar ziektebeeld van hun partners. Ze hebben hun telefoonnummers uitgewisseld en gaan elkaar nog contacten. Een man van rond de 80 jaar gaf aan dat hij dit lotgenotencontact zó ontzettend belangrijk vindt. Dit heeft hij ook aangegeven op het formuliertje wat uitgedeeld werd waarop de mantelzorgers hun wensen en behoeftes konden aangeven. Hierop kwam o.a. naar voren, koffie/thee drinken met lotgenoten, creatieve activiteiten, jeu de boules & BBQ, wandelen. Er wordt dus de komende tijd e.e.a. op georganiseerd wat via de nieuwsbrief wordt gecommuniceerd aan de mantelzorgers. Ook waren er diverse gesprekken met de consulenten en Mantelaar over ondersteuning, want die behoefte is ook groot.

’s Avonds was er voor zo’n 30 mantelzorgers (waaronder jonge mantelzorgers en werkende mantelzorgers) een diner. Tijdens het diner tekende Sandor Paulus prachtige karikaturen voor wie wilde en werden mooie nummers gezongen en gespeeld door Jeroen & Kyra van Key 4 Music die ’s middags ook te horen waren tijdens de lunch. De organisatie, Belangenbehartiging Mantelzorgers, Gemeente Son en Breugel en LEVgroep, kijkt terug op een geslaagde dag en avond. Wethouder Boersma sprak ’s middags de mantelzorgers toe met mooie liefdevolle woorden.