Datum

Filmtalent uit regio Nuenen gezocht!

Inhoud

Heb jij altijd al eens willen meedoen aan een film? Dan is dit je kans! Filmworkshop.nl, Jongerenwerk Nuenen van LEVgroep en gemeente Nuenen geven jongeren van 15 – 21 jaar de kans om mee te werken aan een bijzonder filmproject.

Met een groep van acht jongeren o.l.v. twee professionele filmmakers uit Brabant wordt er een professionele film gemaakt. Jongeren krijgen de kans met film, camera, productie en acteren kennis te maken en zo hun filmtalent te ontwikkelen. Zo werken de jongeren zowel vóór als achter de camera mee. 

In vier avonden (10, 19, 25 mei en 1 juni) krijgen ze alle tips & trucs over film maken en treffen ze samen alle voorbereidingen voor de opnamedag op 12 juni. De film zal uiteindelijk in de filmzaal van het Klooster te Nuenen in première gaan op 25 juni. 

De acht jongeren worden begeleid door twee Brabantse professionele filmmakers.

Lisette Vlassak
Zij heeft de afgelopen zeven jaar al veel regie-opdrachten op haar naam staan. Twee jaar geleden regisseerde ze de videoclip ‘Skyward’ van zangeres Davina Michelle. De videoclip is inmiddels miljoenen keren bekeken. Haar roots liggen in het Brabantse Budel, wat ook te zien is in haar afstudeerfilm ‘Cocon’ die ze maakte tijdens haar laatste jaar aan de Nederlandse filmacademie te Amsterdam waar ze net is afgestudeerd. ‘Cocon’ was in oktober 2021 te zien op NPO3 en nog steeds op NPO Start. Lisette helpt graag jong talent om hun eerste stapjes in de filmwereld te zetten en zal de jongeren begeleiden in scenario en regie. 

Ramon Etman
Hij is al 20 jaar producent en maakte de Brabantse horrorfilm Horizonica met 1236 vrijwilligers in 2006. De film beleefde zijn première op het Nederlands Film Festival. Afgelopen jaar produceerde Ramon de korte film ‘Broer’ van Lisanne Sweere. De film ging in november in Lab-1 in première en heeft al meer dan 60 selecties en wereldwijd 25 awards ontvangen. Ramon wil graag jong Brabants talent een kans geven om meters te maken in de film. Ramon zal de jongeren begeleiden in productie.

Aanmelden
Je kunt je tot en met
25 april aanmelden, onder vermelding van het filmproject, via jongerenwerk.nuenen@levgroep.nl

Het filmproject is gratis maar er zijn een beperkt aantal plekken. Stuur een korte motivatie waarom jij graag mee wilt doen aan het filmproject en wie weet sta jij straks samen met ons op de filmset!

Voor vragen kun je bellen of appen naar Floor Donders op telefoonnummer 06 - 89 97 06 53.