Datum

Verspillingsvrije Week van 9 t/m 15 september – Samen Tegen Voedselverspilling

Inhoud

Bij LEVgroep doen we mee aan de Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september. In deze week willen we onze medewerkers en inwoners inspireren om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Elk klein beetje helpt en samen maken we een grote impact!

Waarom minder voedsel verspillen?
Minder verspillen is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Jaarlijks verspilt de gemiddelde Nederlander zo’n 33 kilo eten. Dat kan veel minder! Met kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kun je al veel bereiken:

Tips tegen voedselverspilling:

  • 🛒 Slim kopen: Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat je echt nodig hebt.
  • 👩‍🍳 Slim koken: Gebruik restjes en kook niet te veel.
  • 📦 Slim bewaren: Zet nieuwe producten achteraan in de kast en gebruik doorzichtige bakjes om restjes in te bewaren.

Gratis receptenboekje
Wat lekkers maken met je restjes? Dat wordt een eitje met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Jetske van den Elsen, Eric Corton en Yvette van Boven! Download hier het gratis restjes-receptenboekje.

Doe mee en maak verschil!
Wil jij ook bijdragen aan een duurzamere wereld? Doe dan mee met de Verspillingsvrije Week en deel je tips en recepten met restjes op social media! Zo inspireren we samen meer mensen om bewuster met voedsel om te gaan.

Meer weten?
Voor meer informatie en handige tips kun je kijken op de website van Samen Tegen Voedselverspilling. Hier vind je ook het gratis receptenboekje met ideeën om restjes te gebruiken.

Samen maken we het verschil!